20. 01. 2018
1. Květák rozeberte na růžičky a nasekejte, aby měl tvar a velikost rýžových zrnek. Nejlépe to jde v chopperu, ten si totiž poradí i s košťálem. Pokud ho nemáte, nasekejte květák ručně, soustřeďte se ale spíš na růžičky a košťál si nechte třeba do polévky. Mrkev nakrájejte na nudličky, chilli papričku a cibulku na tenká kolečka. V hlubší pánvi nebo hrnci rozpalte olej a květák orestujte dozlatova. Když začne zlátnout, přidejte i mrkev, chilli papričku a jarní cibulku a ještě krátce opečte. Osolte a zakápněte limetovou šťávou.2. Zatímco se květák restuje, rozpulte avokádo, vyjměte pecku a dužinu dejte do nádoby vhodné na mixování. Do stonků citronové trávy několikrát udeřte plochou stranou nože, aby popraskala, a nakrájejte ji na špalíky. Dejte ji k avokádu, přidejte nasekaný česnek a zázvor, sójovou omáčku, kokosové mléko a rozmixujte směs dohladka. Pokud je příliš hutná, nařeďte ji trochou vody. Do hotové květákové rýže vmíchejte dresink a ihned podávejte.